(untitled) (OverHolland, 2017)
Het ruimtelijk beleid van de Provincie Noord- Holland zal in de komende decennia in het teken staan van de bevordering van het openbaar vervoer. In vervolg op Maak Plaats! Werken aan knooppuntontwikkeling in Noord Holland, waarin de uitgangspunten van dit beleid werden gepresenteerd, heeft de Provincie in samenwerking met BNA-onderzoek en Deltas, Infrastructures & Mobility Initaitive (TU Delft) een project ontwerpend onderzoek opgezet voor de spoorlijn Amsterdam — Heerhugowaard. Daaraan hebben tien professionele ontwerpteams en vijf studententeams van de TU Delft deelgenomen. De resultaten zijn gepubliceerd onder de titel Onderweg! Vijftien ontwerpen voor Transit Oriented Development aan de Zaancorridor. Vier van de ontwerpen die door studenten werden gemaakt, worden hier gepresenteerd. We kozen voor het werk met de studenten een strikt architectonisch gezichtspunt en gaan na wat van daaruit de bijdrage kan zijn aan ontwerpend onderzoek.