Campus-atlas Delft en Eindhoven - Diesfeldt, Otto; Gramsbergen, Esther; Pane, Iskandar; Braggar, Rob; Kuijper, Joran (OverHolland, 2018)
Om de aanleg en transformatie van de campus van de Technische Universiteiten in Delft en van die in Eindhoven systematisch te kunnen vergelijken zijn kaarten en profielen getekend. We beschrijven de methode waarmee ze zijn getekend en geven aan welke bronnen daarbij zijn gebruikt. Aan de basis van de kaarten ligt de zogenaamde schillenkaart van de Randstad. Dit is een digitaal kaartenbestand in GIS, een soort ‘moederbestand’, dat ontwikkeld is in het kader van het onderzoeksproject ‘Randstad Holland in kaart’. De schillenkaart, waarvan al verschillende versies in OverHolland werden gepubliceerd, toont de ruimtelijke ontwikkeling van de steden aan de hand van zogenaamde morfologische perioden: de periode tot 1850, van 1850 tot 1910, van 1910 tot 1940, van 1940 tot 1970 en van 1970 tot 2000.